Musikk i litteratur: Zappa/Garcia & Stohl

Frank Zappa «Drowning witch»

Margareth Stohl og Kami Garcia nevner Frank Zappas låt «Drowning witch» i den første boken i serien «Beautiful Creatures», som på norsk har fått tittelen «Vakre skapninger»:

«Der var hun. Den nest vakreste jenta jeg noensinne hadde sett.

Hun var nok litt eldre enn jeg, for selv om hun virket litt kjent, hadde hun aldri gått på Jackson mens jeg gikk der. Det var jeg sikker på. Hun var ei sånn jente som gutter husker. Hun spilte høy musikk som jeg aldri hadde hørt før, og satt i førersetet på en svart og hvit Mini Cooper kabriolet, som stod skjødesløst parkert slik at den opptok to plasser. Hun hadde tydligvis ikke lagt merke til oppmerkningen, eller så brydde hun seg ikke. Hun sugde på en kjærlighet som om den var en sigarett, trutmunnen ble ennå rødere av den røde kjærligheten.

Hun kikket bort på oss og skrudde opp musikken. Så kom to bein flygende over døren, og hun stod foran oss, fremdeles med kjærligheten i munnen. «Frank Zappa. Drowning witch. Litt før dere ble født gutter.» Hun kom sakte nærmere, som for å gi oss tid til å måle henne med blikket, som jeg må innrømme at vi gjorde.»

bokvrimmelB

Reklame