Boklansering: «Stockholm» av Trine Vollan

SAM_0679

Romanen «Stockholm» pryder bordene under lanseringsfesten.

«Tenk om du hadde gjort det. Sånn som Bergman. Kastet deg uti det, valgt et annet liv. Et annet ansikt over frokostbordet, en annen rygg å krype inntil, et annet navn å si. Hvor mye vi venner oss til, tenker du. Hvor mye som blir livet. Og tenk om, tenker du. Om du hadde gjort det. Brutt over, begynt på nytt. Andre dager, et annet liv. Dra alt ned, bunnskrape og så begynne på nytt. Blir det nytt, eller blir det det samme om igjen, på en annen måte, en forskyvning?» (Sitat fra boka og bokas baksidetekst)

Jeg var så heldig å få lov til å være med på lanseringsfesten til norske Trine Vollans debutroman «Stockholm» i går kveld (14.08.13). Det var et hyggelig arrangement i forlaget Schibsteds lokaler.

SAM_0698 SAM_0677
(Bilde til venstre: Trapp opp til Schibsted forlag. Bilde til høyre: Schibsted forlags kantine, der lanseringsfesten ble holdt.)

Trine Vollan (f. 1964) deltok i en manuskonkurranse i regi av Schibsted forlag i 2011 med utkastet til «Stockholm». Hun vant og nå er endelig den ferdige romanen her.

Vollan er utdannet cand. philol.  med hovedfag i filmvitenskap fra NTNU. Hun er dramatiker og filmskaper og underviser i drama og dramatikk ved Nansenskolen på Lillehammer. I 2000 debuterte hun som dramatiker med enakteren «Eggeskall». Hun har også laget flere kortfilmer og dokumentarfilmer. Vollan har  jobbet som leder av Norsk Litteraturfestival, informasjonsleder for Ultimafestivalen og kunstnerisk rådgiver/produsent for Juni Dahr. Forfatteren er opprinnelig fra Trondheim, men bor i Oslo.

SAM_0685 SAM_0692
(Bilde til venstre: Informasjonssjef i Schibsted, Anne Iversen, sier noen ord i forbindelse med boklanseringen. Bilde til høyre: Forfatteren, Trine Vollan, leser fra sin roman.)

Lanseringsfesten for romanen «Stockholm» var et hyggelig og intimt arrangement. Innledningsvis var det satt av tid til blomsteroverrekking og gratulasjoner. Deretter begynte kveldens program med en kort tale til forfatteren av forlagsdirektør Kjersti Herland Olsen. Informasjonssjef, Anne Iversen, tok deretter ordet og vi fikk høre litt om forfatterens vei fra deltaker i forlagets manuskonkurranse, til debutant og forfatter av en av denne høstens romansatinger.

Forfatteren selv snakket litt om arbeidet med romanen. Hun takket familie, venner, sin litteraturgruppe og forlaget for støtte underveis i skriveprosessen. Fremmøtte var deretter så heldige å få nyte en smakebit av romanen, lest av forfatteren selv. Førsteinntrykket er at «Stockholm» er en interessant bok, med et særegent rytmisk språk, som gjennom en blanding av lun humor og dype refleksjoner forteller en historie om «hverdagsliv og kunstersinn, store forbilder og søken etter identitet» (Sitat i kursiv er hentet fra bokens baksidetekst.).

Forlaget sier ellers dette om boken:
«Du har tenkt å lage en film, om Bergman – og deg. Du eier ikke skam. Noe om ham og filmene hans, dine opplevelser. Av infamiteten i Enskilda samtal, den bølgende fiendskapen, usagt, en kvalmende sky. Og Smultronstället. En drøm i sorthvitt. Visuelle tanker. Du suges inn i det, mystikken, de vakre damene som snakker klokt med fornærmet trutmunn.»

SAM_0710
Jeg var så heldig å sikre meg et eksemplar av romanen. Trine Vollan signerte boken og skrev en hyggelig hilsen til meg. Tusen takk for det! Og en takk til forlaget for invitasjonen. Det var en meget hyggelig kveld i litteraturens tegn!

Jeg ønsker Trine Vollan all mulig lykke til med sin debutroman og gleder meg til å lese boken! 🙂

bokvrimmelB

Reklame

7 thoughts on “Boklansering: «Stockholm» av Trine Vollan

 1. Anita Ness sier:

  Koselig å være på slike arrangement. Hadde lyst selv men det passer jo ikke å dra til Oslo alltid når jeg jobber to timer unna.. og en del på kveld. Jeg skal få med lanseringent il Jørn Lier Hort siste krim neste uke i Stavern. Det ser jeg frem til, og muligens dagen etter til Oslo på Gert Nygårdshaugs siste, for da har jeg også fri.:)
  Takk for at du deler opplevelsen. Jeg synes boka virker interessant, men rekker ikke å lese alt nå, så den får jeg vente med…

  • Bokvrimmel/Belinda sier:

   Ja, det er veldig hyggelig med slike arrangementer. 🙂

   Passer ikke alltid, nei. Og som du sier så må man være litt selektiv også. Vi når ikke over alt, hverken arrangementer eller bøker.

   Kos deg på lanseringene av Horst og Nygårdshaug sine nyeste bøker! Blir nok fine kvelder begge deler! 🙂

 2. Isabella sier:

  Fint innlegg om bok lanseringen!:) Virker gøy å delta på slike arrangementer. Gratulerer med signert bok!:)

 3. […] det til bedre (i mine øyne). Beas bokhylle har anmeldt boka, og var ikke overveldende begeistret, Bokvrimmel var på lanseringen i Oslo og har referat og bilder […]

Kommentarer er stengt.