Boken på vent (10): Silhuett av en synder av Leonora Christina Skov

Under overskriften “Boken på vent” (som opprinnelig er en spalte i bloggen Beathesbokhylle) presenterer jeg bøker jeg eier, som har blitt liggende en stund (kort eller lenge). Bøker som står på ventelisten. Fremtidens lesereiser, rett og slett.

9079202Boken jeg skal presentere denne gangen kjøpte jeg på et mammutslag i 2011 eller 2012 Det er en dansk roman, et eskesystem av en gotisk slektsfortelling visstnok, skrevet at litteraturkritiker og magister i litteraturvitenskap Leonora Christina Skov.

Jeg begynte faktisk på boken i fjor vår. Den lå i veska på en bussreise tur-retur Valdres. Jeg kom ikke langt i boka før jeg måtte gi opp. Det var ikke bokas feil. Jeg likte det jeg leste. Grunnen til at jeg ikke fikk lest så mye i den, var en gjeng middeladrende, livlige damer på setene rundt meg. Jeg klarer ikke for bare livet å lese når jeg er omgitt av masse lyd. Så boka havna i veska igjen, og da jeg kom hjem fra reisen havnet den i bokhylla. Og der har den stått siden.

Jeg elsker omslaget på boka. Fargene, fonten. Og jeg likte atmosfæren i det lille jeg har lest. Jeg tror jeg skal sette av tid til å lese denne i sin helhet til høsten. Tror det er en ypperlig høstbok. Gotisk, smågrøssende historie som perfekt matcher mørkere kvelder, raslende løv og store runde kopper med kakao.

Pirat forlag presenterer boka slik:
«Skrekkromantikk, lidenskap og familiehemmeligheter i kritikerrost roman. Bedrag, selvmord, galskap og forbudt kjærlighet har gjennom generasjoner bebodd det danske godset Liljenholm.

En gang var det hjemsted for en verdenskjent forfatter av skrekkromantiske romaner. Nå er det kun de døde igjen på godset. Men en råkald novemberdag i 1941 avlegger godsets fortapte datter, Nella, stedet besøk. Hun er ikke alene. En fremmed har fulgt henne hele veien fra København. Sammen oppdager de at alle familier har hemmeligheter. Men liljenholmerne har flere enn de fleste. Godset gjemmer en forferdelig historie som berører dem begge. Silhuett av en synder er en gotisk roman, en slektsfortelling, og et eskesystem av historier, som til slutt danner et overraskende hele.»

Har du lest denne boka? Hvis ja, hva synes du om den? 🙂

bokvrimmelB

2 thoughts on “Boken på vent (10): Silhuett av en synder av Leonora Christina Skov

  1. Lesehesten sier:

    Har ikke lest denne, men den hørtes spennende ut 🙂

    • Frøken B sier:

      Ja, den virker innmari spennende, Lesehesten! Gleder meg til å komme i gang med den! 🙂

Kommentarer er stengt.